Menu
Cosul tau de cumparaturi

Kit rapid testare Gripa A+B Flowflex Set 1buc

Kit rapid testare Gripa A+B Flowflex Set 1buc
Kit rapid testare Gripa A+B Flowflex Set 1buc

- Livrare gratuita pentru comenzi peste 250 RON.
- Platesti in siguranta, prin transfer bancar sau la livrare.
- Serviciu suport clienti: Tel:0748 583 067

- Oferte si conditii comerciale pentru distribuitori: comenzi@medihub.ro

7,90RON
Pretul afisat contine TVA

Testul rapid pentru gripa de tip A/B este o imunoanaliză cromatografică rapidă pentru detectarea calitativă și diferențială a antigenilor virusului gripal de tip A, inclusiv a subtipurilor cunoscute în prezent, și a antigenilor virusului gripal de tip B, direct din probele nazale cu bețișor prelevate de la persoane cu simptome, cum ar fi febră bruscă, tuse (seacă, de obicei), dureri de cap, dureri musculare și la nivelul articulațiilor și așa mai departe. Testul este conceput pentru a fi utilizat ca test de verificare și oferă ajutor în diagnosticarea infecțiilor virale acute cu virusul gripal de tip A și de tip B. Rezultatul negativ este prezumtiv și nu exclude infecția cu virusul gripal, de aceea, nu trebuie utilizat ca bază unică pentru tratament sau pentru alte decizii privind îngrijirea pacientului.
Se vor avea în vedere metode alternative de testare pentru a confirma rezultatul testului obținut cu ajutorul acestui dispozitiv. Orice interpretare sau utilizare a rezultatului testului preliminar trebuie să se bazeze, de asemenea, pe alte constatări clinice, precum și pe discernământul profesional al furnizorilor de servicii medicale.
Utilizabilitatea autotestării de către o persoană cu vârsta sub 15 ani nu a fost stabilită. Se recomandă ca o persoană cu vârsta sub 15 ani să fie testată de către un adult.

Gripa este o boală respiratorie acută cauzată de virusul gripal (tip A, tip B și tip C), care se transmite foarte ușor și are o perioadă de incubație scurtă; în prezent, este de tipul A(H3N2), urmată de tipul A(H1N1). Conform cercetărilor epidemiologice actuale, perioada de incubație este,în general, de 1 – 7 zile, dar în majoritatea cazurilor este de 2 – 4 zile. Simptomele pacienților cu gripă sunt, de obicei, febră mare, durere de cap, dureri musculare și oboseală, acestea fiind însoțite de simptome respiratorii, precum durere în gât, tuse și expectorații. Boala se poate vindeca de la sine, însă nou-născuții, vârstnicii și pacienții cu boli cardiopulmonare subiacente sunt predispuși la complicații grave, cum ar fi pneumonia, care pot duce la deces.

Testul rapid pentru gripa de tip A/B este o imunoanaliză cromatografică pe baza metodei cu membrană pentru detectarea calitativă și diferențială a antigenilor virusului gripal de tip A și de tip B extrași din probele nazale cu bețișor. Membrana este acoperită în prealabil cu anticorpi pentru virusul gripal de tip B și pentru virusul gripal de tip A, de aceea, pe banda de test se află două linii; suportul comun conține anticorpi antigripali de tip B și antigripali de tip A combinați cu aur coloidal.
Atunci când probele conțin antigen pentru gripa de tip A sau pentru gripa de tip B, antigenul pentru gripa de tip A sau pentru gripa de tip B din probă se va lega mai întâi cu anticorpii virusului gripal de tip A sau ai virusului gripal de tip B pentru a forma un complex conjugat de antigen-anticorp; apoi complexele conjugate vor migra pe banda de test către zona de reacție și vor fi captate de linia A de anticorpi sau de linia B de anticorpi de pe membrană; se va evidenția linia vizibilă A, linia vizibilă B sau liniile A/B (linia A și linia B sunt ambele vizibile). Rezultatele testului vor fi interpretate vizual după 15 minute, pe baza prezenței sau absenței liniilor colorate.
Ca verificare procedurală, în zona liniei de control va apărea întotdeauna o linie colorată, care indică faptul că s-a adăugat o cantitate suficientă de probă și că s-a produs absorbția pe membrană.

Caseta de testare conține anticorpi ai virusului gripal de tip A și ai virusului gripal de tip B pe membrană și conjugați cu particule.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie
Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.